Botoks çizgileri ortadan kaldırır mı? Botox (Botoks), günümüz toplumunda kadınların ve erkeklerin estetik alanında en fazla tercih ettiği uygulamalardan biridir. Botulinum Toksini (Botox), ciltteki kırışıklıklara ameliyatsız basit olarak uygulanan bir çözümdür.
Botoks çizgileri ortadan kaldırır mı? Son yıllarda en çok konuşulan ama bir o kadar da sonuçlarını merak ettiğiniz Botoks, bugün özellikle daha çok ciltte kırışıklık gibi sorunların çözüm ortağı olarak tercih ediliyor. Botox, yaşa bağlı kadın ve erkeklerin adeta kâbusu olan ciltteki sert çizgilerinden (kırışıklık) kurtuluş için ilk adım olarak nitelendirilebilir.
Botoks nereye uygulanır?
Özellikle yüz bölgesinde tercih edilen Botox (Botoks), alın ve göz çevresinde oluşan kırışıklıkların giderilmesindeki başarısı cerrahi uygulamalardan daha üstün olduğu gözlemlenmektedir.
Botox (Botoks) işlemi acı verir mi ve ne kadar sürer?
Botox (Botoks) yapılacak bölgede cilt temizliğinin ardından uygulanacak alana, lokal anastezi ile (uygulama bölgesi kısmı olarak uyuşturulur) işleme başlanır. Botox (Botoks) uygulama noktaları, kişinin mimik hareketlerini yapması istenerek tespit edilir ve hekimin belirlediği dozlarda enjeksiyon gerçekleştirilir.
Botoks’un dozajı nasıl ayarlanır?
Botox (Botoks) içerdiği madde gereği çok ince uçlu özel iğneler ile çizgilerin oluştuğu birkaç noktadan kas içine enjekte edilerek yapılır. Botoks enjektör ile belirli bir dozajda cilt altındaki dokuya uygulanır. Uygulama yapılan bölgedeki dozajın miktarı çok önemlidir. Uzman hekim, enjeksiyonu dozunda ve kontrolünü sağlayarak yapmalıdır.
Botox bozulur mu? Hangi bölgelere uygulanır?
Botox (Botoks), soğuk zincirle özel şartlarda iletilen toz halinde bir maddedir. Serum fizyolojik ile sulandırılır. Bu işlemde doktorların tercih ettiği çözücü oranları genellikle birbirinden farklıdır. En düşük sulandırma dozu olan 1 ml serum fizyolojik miktarı tercih edilmektedir. Böylelikle en az oranda, yüksek doz Botox (Botoks) istenilen bölgeye uygulanır.
Ciltte gerginlik yapar mı?
Ameliyatsız çözüm olarak tercih edilen Botoks (Botox), ciltte bazı bölgelerde uygulamaya göre en sert kırışıklıkları azalttığı gibi çok fazla gerginlik etkisi de yaratmaz.
Kırışıklıklara etkisi nedir?
Cilt yavaş yavaş toparlanır
Botox (Botoks) uygulama yapılan bölgelerde kas fonksiyonunu yitirince kasılma gerçekleşmez ve üzerindeki ciltte oluşan kırışıklıklar da azalır ya da yok olur. Botox (Botoks) tercih edilen bölgede ise bu arada geçen süre içerisinde cilt, kendisini toparlama fırsatı yakalar.
Botox (Botoks) yüzdeki kasılmaları durdurur mu?
‘Clostridium Botulinum’ adıyla anılan bu madde cilt altındaki sinirlerden kaslara olan elektriksel iletiyi bloke eder ve uygulanan bölgedeki kasın fonksiyonunu geçici olarak azaltır veya ortadan kaldırır.
En çok uygulanan bölgelerde nasıl sonuç alınır?
Ciltte daha çok kasların hareketliliği nedeniyle oluşan kırışılıklara bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesindeki yatay-dikey çizgilere, iki kaş arasına, çatık kaş görünümüne neden olan çizgilere, her iki kaşın yan tarafının yukarı kaldırılması ve özellikle iki gözün yan kısmında yer alan çizgilere (kaz ayağı) Botoks uygulamaları iyi sonuç vermektedir.
Botox (Botoks) acı verir mi? Zararlı mıdır?
Botox (Botoks) uygulamasında fazla miktarda çözücü kullanmanın dezavantajlarından biri ilacın komşu kaslara dağılıp onlara engel olma riskini taşıyabilir. Uygulama esnasında, bazı kişilerin böcek ısırması diye ifade ettiği hisle bir ağrı oluşabilir. Bazı durumlarda ekstra anestezi veya uyuşturma gerektirmez ve kişi uygulamanın ardından günlük yaşamına devam edebilir.
Botoks ucuz yapılıyor; Doğru mu?
Botox uygulamaları bazı işletmelerde ucuz olarak yapılmakta veya hastalar ucuz ürünleri tercih etmektedir. İncelendiğinde Botoks maddesinin, Çin menşeili olduğu gözlenmiştir.Bu uygulamalarda olumsuz olaylarla karşılaşmamanız için Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler dahilinde uzman hekimlerin gözetimindeki işletmeleri tercih etmenizde fayda vardır. Aksi takdirde bazı tecrübesizlikler nedeniyle Botoks uygulamaları cildinizde istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.
Botox kalıcı mıdır? Her cilde uygulanır mı?
Botox’un (Botoks) etkisi uygulama yapılan cildin özelliğine göre yaklaşık 3-7 günlük bir periyot arasında belirtisini gösterir. Bu etki ise yine 3-4 ay kadar uzayabildiği gibi bu etkinin kişinin metabolize edilme özelliğiyle de ilgilidir. Botox’ta uygulama sayısı artarsa etkisi de daha uzun süreler (1 yıl) kadar devam edebilir.
Botox migren ve baş ağrılarında etkili midir?
Şiddetli ağrılara oldukça etkilidir
Bugün özellikle migren türevli baş ağrısını rahatlatmak medikal estetik alınında migren Botox’u (Botoks) kullanmaktadır. Yapılan tıbbi araştırmalarda Botox (Botoks) migren ve türevi baş ağrısı tedavilerinde kullanılarak etkili sonuçlar elde edilmiştir. Bu noktada doktorunuzun konuya hakim olması çok önemlidir.
Botoks yaptırdığım anlaşılır mı?
Özellikle kadınlar için estetik müdahaleler bir eksiklik gibi algılanabilir. Botox (Botoks) yaptırdığının anlaşılmasını istemeyen kişilerle de karşılaşılmaktadır. Botoks enjeksiyonu nedeniyle yüzde belirleyici sonuçlar doğurduğu için anlaşılmaması biraz güç olacaktır. Devamlı sizinle irtibat halinde olan bireyler tarafından Botox yapıldığı anlaşılabilir.
Uygulama sonrası makyaj yapabilir miyim?
Sadece uygulamanın ardından bir kaç saat, ilacın yayılmasını kolaylaştıracak şekilde, uygulama bölgesine masaj yapılmaması gerektiği gibi bu konu önemlidir. Ayrıca kadınların makyaj ürünü kullanmasında bir kısıtlamaya gitmesini gerektirecek bir durum yoktur. Yüzün yıkanması da cilt için oluşturabilecek bir sakınca doğurmamaktadır.
Botoks uygulamasında istenmeyen sonuçlar nelerdir?
Sağlıksız ve hijyen kurallarına dikkat edilmeyen yerlerde yapılan Botox, enjeksiyonu elbette istenilen sonuçları vermeyecektir. Gerekli dozun altında veya rastgele cilt altına enjekte edilen Botoks işleminde olumsuz ve istenmeyen estetik görünüm ortaya çıkabilir. Örneğin cilde yeterli dozdan daha az Botoks enjekte edildiğinde proteinin etkisi çok daha az olacaktır.
Botoks yaşlanmayı önlüyor mu?
Botoks enjeksiyonunu uzman bir hekimin yapması gerekir. Aksi durumda yanlış bölgeye enjekte edilen Botox maddesi istenmeyen bir sonuç doğurabilir. Botoks gülümsemeyi etkilediği için yüzün alt kısmına uygulanması iyi sonuçlar vermeyebilir. Botoks sadece belirli kasları gerginleştirebilir, ancak ciltteki hasarı ya da genetik yaşlanmayı önlemeyecektir.
Botoksu devamlı yaptırmak zorunda mıyım?
Botox uygulamasını ilk kez yapılan bölgeye etkisini yitirdikten sonra aynı etkinin kalıcı olmasını istiyorsanız tekrar yaptırmanız tavsiye edilir. Çünkü, Botox’u bırakmanız durumunda tekrar başa dönersiniz; yaptırmazsanız da daha kötü bir kırışıklıkla karşılaşıldığına dair olumsuz veri bulunmamaktadır.
Botox işleminde hangi durumlarda sonuç alınmaz?
Botoks uygulamasının ardından az sayıda da olsa, bazı kişiler hiç bir değişiklikle karşılaşmadığını söyleyebilir. Bunun muhtemel nedenleri; ilacın üretiminde bazı sorunlar, ilacın hazırlanışı veya saklanması sırasında oluşabilen aksaklıklar, yanlış enjeksiyon teknikleri, beklemiş ilaç kullanımı olabilir. Çok nadiren, yaklaşık yüzde 5-10 oranındaki kişide, ilacın hazırlanışında kullanılan A tipi toksine direnç olabilmekte. Bu durumda, daha az üretilen B tipi toksinle hazırlanmış ilacı temin edip kullanmak gerekiyor. Özellikle yine yenilemek gerekiyor, bu uygulamayı uzman doktorunuza yaptırınız.
Boyun ve dekolte kırışıklıklarında botox’un etkisi nasıldır?
Botoks çizgileri ortadan kaldırır mı? Botoks çizgileri ortadan kaldırır mı? Boyun, gıdı ve dekolte bölgesi; sarkma, kırışıklık, ince çizgilerin belirgin bir biçimde görüldüğü bölgelerdir. Çevresel faktörler, yaşlanma ya da genetik özelliklere bağlı oluşan kırışıklıklar çoğu zaman ihmal edilir. Ancak estetik olmayan bir görüntü ortaya çıkar ve bu rahatsız edicidir. Botox uygulaması bu gibi sorunların çözümünde etkin bir tedavi yöntemidir.
Kol altı, el, ayak terlemesinde hiperhidroz botox uygulanır mı?
İnsanların çoğu yaz ya da kış ayalarında aşırı terler. Terlemeyi hafife almayın çünkü bazı durumlarda ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Sosyal yaşamı olumsuz etkiler, özgüven eksikliği oluşturabilir, vücudumuzdaki su ve tuz dengesini de olumsuz etkiler. Aşırı terlemenin ismi ise “Hiperhidroz”dur.
El, ayak ve kol altı terlemesini önlemek için günümüzde en etkili yöntem botoxtur. Botox, ter bezlerine ulaşan sinirleri geçici bir süre engeller. Bu şekilde ter bezlerinin ter üretmesini engeller. Terleme olan bölgeye çok ince uçlu iğneler ile sık aralıklarla botox uygulanır. İşlem sonrası günlük yaşama hemen dönülebilir. Genellikle 7-10 ay arasında etkisi devam eder.
Migren nedenli baş ağrısında Botox etkisi nasıldır?
Kadınların sıklıkla karşılaştığı baş ağrısı tipi tedavisi mümkün nörolojik bir hastalıktır. Doktora en fazla başvurulan rahatsızlıklardan biri olan migren türevli baş ağrısını rahatlatmak için Botox (Botoks) kullanılmaktadır. Migren botoxu konusunda doktorunuzun konuya hakim olması çok önemlidir. Medikal estetik alanında yüz bölgesinde uygulanan botox, migren tedavisinde; şakaklar, ense ve boyun bölgelerinde belirli noktalara uygulanır. Uygulamanın etkisi yaklaşık 3-4 ay sürer. Tekrarlanmasında fayda vardır.
Bir Yorum
Pingback: Botoks kırışıklıkları giderir mi? - Dr. Figen Sayın Yıldıran