Sağlıklı güzelleşmek ve doğallığınız için varız...

Çalışma saatleri: : Hafta içi ve Cumartesi 09:00 - 19:00
  Telefon : : 0242 316 21 41 / 0544 316 21 41

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Dudak dolgusu nasıl yapılır? Son yıllarda özellikle kadınlar ileri yaşları beklemeksizin estetik kaygılar nedeniyle dudak dolgusunu tercih etmektedir.

 

Dudak dolgusu nasıl yapılır? Dudakların diri ve dolgunluğunu koruması için Hyalüronik Asit (dolgu maddesi) kullanılır. Uygulamaya başlamadan önce dudağa anestezik etkili krem sürülür. Daha sonra, bölgeye lokal anestezi uygulanır ve dudaktaki çizgilerin içine ya da dudağa dolgu iğne yardımıyla uygulanır. Bu işlemin ardından dudak çizgisi daha belirginleşerek daha dolgun görünmesi sağlanacaktır.

Dudak dolgusu ne kadar sürer?

Dudaklarda incelme, şekil bozukluğu ve özellikle dolgunluğunu yitirmesi gibi istenmeyen durumlarla karşılaşınca dolgu için talep hızla artmaktadır. 15-20 dakika arasında süren uygulamanın ardından günlük yaşantınıza devam edebilirsiniz. Dolgunun etkisi ise uygulamanın ardından hızlı bir şekilde gözlemlenebilir.

Dolgu burun ve ağız çevresinde etkili midir?

Yaşa bağlı olarak belirli bir zaman sonra burun ve ağız çevresinde oluklar oluşmaktadır. Özellikle burun altından başlayarak dudak çevresine doğru genişleyen çizgi ya da oluklar, bu bölgede yağ dokusunun yön değiştirmesiyle belirir. Bu oluklardan kurtulmanın en basit yolu ise Hyalüronik Asit (dolgu maddesi) ile mümkün. Dudak dolgusu nasıl yapılır? 

Dolgu uygulaması ciltteki sarkmaları engeller mi?

Yüz bölgemizde sıklıkla karşılaşılan bir sorun ise yanak, şakak ve alt çene bölgesinde sarkma ve incelmeler oluşmasıdır. Nedeni ise o bölgedeki yağ dokusunun azalması olarak işaret edilir. Sorun yaşanan bölgeye uygulanacak Hyalüronik Asit (dolgu maddesi) çözüm adına mükemmel sonuçlar verir.

Dolgu gözaltındaki çöküntü ve torbalara çözüm olur mu?

Daha dengeli bir yüz ve orantı için aynanın karşısına geçtiğinizde gözlere odaklanırız. Gözaltında oluşan çöküntü ya da torbalar can sıkar. Günümüzde gözaltı torbası ve oluşan çöküntüler Hyalüronik Asit (dolgu maddesi) ile ortadan kolaylıkla kaldırılabilir.

Dolgu ile kaş yukarı kaldırılır mı?

Göz,çene ve burun derken...

Yüzde özellikle göz, çene, burun derken en önemli çatı onu tamamlayan kaşlardır. Kaş bölgesinde özellikle kadınlar kaşın daha yukarı kaldırılması için başvurmaktadır. Uzman hekiminizin belirlediği doğrultuda kaş yapınız bozulmadan dolgu ile kaldırılır. Kaş bölgenizde doktorunuzun belirlediği alanlara Hyalüronik Asit (dolgu maddesi) enjekte edildiğinde kaş yukarı kalkar ve daha genç bir görünüm elde edersiniz.

Dudak üstü çizgileri için dolgu yapılır mı?

Dudak üstü çizgileri yaşlanmanın en net belirtilerinden biridir. Gün içerisinde yaptığımız mimik hareketlerine bağlı kasların fazla çalışması, çok sigara tüketimi bu çizgilerini artırır ve derinleşmesine sebep olur. Bu çizgileri gidermek için hyalüronik asitli dolgu maddeleri kullanılabilir. Ancak dudak ve dudak üstü çizgileri için uygulanacak işlem işinin ehli bir doktor tarafından yapılmalıdır. Çünkü fazla dolgu kullanılması dudağınızı abartılı gösterir ve doğal olmayan bir görünüm oluşmasına sebep olur. Çizgiler eğer derin ise konbin uygulama olarak botox işlemi uygulandıktan sonra dolgu da yapılabilir.

Dolgu ile çene yapısı değişir mi?

Yüzde gözlerden sonra en fazla dikkat çeken bölge çene ve alt çene kısmıdır. Yıllar geçtikçe yaşı bağlı olarak çenede küçülme ve bazen de geri çekilme gibi vakalar yaşanır. Kadın ve erkek arasındaki kemik yapısının farklı olduğu gibi erkeklerin estetik görünümde çenenin çok büyük bir önemi olduğu ortaya çıkmaktadır.

Yüz, alın, kaş ortasına dolgu uygulanır mı?

Dolgu enjeksiyonları; kırışıklık, yaşlanma, yüz kontürlerindeki deformasyon gibi kişilerin şikayet ettiği sorunları çözmek için en çok kullanılan cilt güzelleştirme uygulamalarından biridir. Cilt altına verilen dolgu maddesi ile sorunlu bölge düzeltilir. Basit ve acısız bir işlemdir.

Bir Yorum
  1. Pingback: Doğal dudak dolgusu nasıl yapılır? - Dr. Figen Sayın Yıldıran

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yardıma ihtiyacınız var mı?