Estetik bir çene için dolgu… Gençlikteki üçgen yüz görünümü gibi yaş ilerleyince elastikiyetini kaybeden cilt için uygulamadır; çene dolgusu.
Estetik bir çene için dolgu… Çene yüz estetiğinin önemli bir parçasıdır. Genellikle yaş ilerledikçe yüzümüz ovalleşmeye başlar. Gençlikteki üçgen yüz görünümünü sağlayan ögelerden biri de yeterli bir çene ucudur. Çene estetiği ameliyatı bu sorunları düzenlemeye yönelik uygulanırken çene ucundaki küçük değişimler içinde ameliyatsız uygulamalarla yapılmaktadır.
Çene şekillendirme dolgusu nasıl yapılır?
Çene şekillendirmek için uygulanan dolgu ile çene daha belirgin hale getirilir. Uygulama yapılacak bölge anestezik krem ile uyuşturulduktan sonra uygun miktarda dolgu çeneye enjekte edilir. Çene şekillendirme dolgusunun herhangi bir yan etkisi yoktur. Konforlu bir uygulamadır.
Değişim günler 3-4 gün sürer
Uygulama yapılan bölgede kızarıklık ya da hafif bir şişlik gözlemlenebilir. Fakat endişelenecek bir durum söz konusu değildir. Yaklaşık 3-4 gün içerisinde yüzünüzdeki değişim fark edilir. Uygulama sonrasında günlük aktivitelerinize hemen dönebilirsiniz. Estetik bir çene için dolgu…
Çene dolgusu kalıcılığı ne kadar?
Enjekte edilen dolgunun kalıcılığı dolgu malzemesine bağlı olarak değişkenlik gösterse de hiyalüronik asit içerikli dolgular genellikle 1-2 yıl kalıcılığa sahiptir. Alanında uzman bir hekim tarafından yapılan doğru bir çene dolgusu uygulaması ile birlikte çenedeki yapısal bozukluklar tamamen düzeltilebilir.
Kimler çene dolgusu yaptırıyor?
- Asimetri.
- Çenedeki şekil bozukluklarını
- Çene uzatılmasını
- Çenedeki asimetri sorunları
- Çene ucu (sivri ya da çok düz olması)
- Çenedeki hacim eksikliği.
- Çene hatlarını
- Çene altı sarkmaları
Çene dolgusu kaç seans?
Çene dolgusu kaç seans yapılır? Çene dolgusu 2 yılda bir tek seans olarak gerçekleştirilir.
Çene dolgusu erir mi?
Hiçbir işlemden geçmeden deriye uygulanan hyaluronik asit dolgular genelde bir iki gün içinde uygulandığı yerde tamamen erir ve yok olur. Etkisi de sadece birkaç gün sürer.
Bir Yorum
Pingback: Burun kaldırma nasıl olur? - Dr. Figen Sayın Yıldıran