150 yıllık iksir ozon terapi. Günlük yaşamınızda iş, ev, çocuklar arasında mekik dokurken kendinizi ihmal ediyor, zamanla da bedeniniz bu tempoya dayanamayarak bir nevi kendini taşıyamaz hale geliyor olabilir.
150 yıllık iksir ozon terapi. Güçlü olmak, sağlıklı olmak ve bedeninize iyi bakmak birincil görevlerinizden. Sağlığınızı ve güzelliğinizi koruma altına alan Ozon Terapi ile artık bedeniniz daha sağlıklı, daha genç ve daha zinde görünebilir.
Tıbbı anlamda dünyada en azından 150 yıldır kullanılmakta olan Ozon Terapi tedavisinin önemi son yıllarda daha fazla anlaşılmaya başlandı. Yunanca ‘koklamak’ veya ‘Tanrının Nefesi’ anlamına gelen ‘ozein’den türeyen Ozon tedavisi, tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak kişileri oldukça tatmin etmektedir.
Ozon nedir?
Ozon, bileşenlerinde 3 adet oksijen atomu barındıran, çok yüksek enerji taşıyan, aktif oksijen molekülü içeren bir gazdır. Ozon, yağmurlu havalar esnasında, gökyüzündeki elektriklenmelerle meydana gelmiş içimize çektiğimiz taze hava olarak değerlendirilebilir.
OZON TERAPİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?
Kliniğimizde uyguladığımız Ozon Terapi yöntemi; hipertansiyon, şeker (diabet) hastalığı, ritim bozuklukları, damar sertliği ve tıkanıklığı, dolaşım bozuklukları, kireçlenmeler, gastrit mide ülserleri, kronik kabızlık, kronik enfeksiyonlar, hepatitler, romatizmal hastalıklar gibi daha birçok hastalıkların iyileştirilmesinde etkin çözümler sağlamaktadır. Tedavi süresi en az 10 -12 seans haftada 2 kez olacak şekilde planlanır. Diğer yöntemler hekimin belirlediği protokol içinde kullanılabilir. Özellikle steril koşullarda kapalı bir sistem içinde yapılan bir tedavi yöntemi olduğu için güvenilirdir.
OZON TEDAVİDE KULLANILAN YÖNTEMLER NELER?
- Major tedavi
- Minör tedavi
- Torbalama
- Rektal İnsuflasyon
- Vajinal İnsüflasyon
- Kulak İnsuflasyon
- Nazal İnsuflasyon
- Kupalama
- Kas içi enjeksiyon
- Cilt altı ve cilt lezyon içi enjeksiyon
- Eklem içi uygulama
OZON TEDAVİSİNİN VÜCUDA ETKİLERİ NELERDİR?
Ozon terapinin vücuda etkisi ve katkısı yadsınamayacak kadar büyüktür. Enfeksiyonlara karşı bedeni korurken yaşlanmayı geciktirir. Vücudun fiziksel olrak daha zinde ve güçlü olmasına yardımcı olur. Metobolizmayı hızlandırarak kan dolaşımını düzenler. Cildiznize gözle görülür bir parlaklık kazandırır. Bedene enerji ve tazelik verir bu sayede günlük yaşamınızda çok fazla yorgunluk hissetmezsiniz. Kanın akışkanlığının artmasına yardımcı olur. Birçok alerjinin tedavi edilmesine yardımcı olur. Ayrıca tüm dokulara ve organlara oksijen pompalanmasını artırır. Sonuç olarak söyleyebiliriz ki ozon tedavisi etkin tamamalayıcı bir tıp uygulamasıdır. Düzenli olarak yaptırılması sağlığınızı korumanıza yardımcı olur.
OZON TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KULLANILMAZ?
Ozon Tedavisine başlanmadan önce hastanın var olan hastalıkları iyice dinlenmeli, fizik muayenesi tam yapılmalı ve eğer gerekiyorsa bazı hastalarda uygulama öncesi bazı laboratuvar analizleri yapılarak durumun denetlenmesi gerekmektedir. Peki Ozon Terapi kimlere uygulanmaz;
1. Favizm denilen ve toplumda bakla alerjisi olarak bilinen hastalığa sahip olanlar,
2. Hipertiroidi yani tiroid bezi fazla çalışanlar,
3. Aşırı miktarda alkol kullanan kişiler,
4. Şiddetli anemi yani ileri derecede kansızlığı bulunan kişiler,
5. Kanamaya meyilli veya pıhtılaşma problemi olan hastalarda (Hemofili, trombositopeni v.s.)
6. Kronik ve tekrarlayıcı Pankreas bezi iltihaplarında
7. Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ilk 6 saatte ve kanamanın aktif olarak devam ettiği beyin felci gibi bazı hastalarda (Enfarktüs),
8. Ozona karşı alerjisi (çok nadirdir) uygulama yapılamaz.
En az 10 -12 seans haftada 2 kez olacak şekilde planlanan ozon tedavi, steril koşullarda kapalı bir sistem içinde yapılan bir tedavi yöntemidir. Ve çok güvenlidir.