Kalıcı makyaj nasıl uygulanır? Kalıcı makyaj, cilt kullanımı için üretilmiş olan doğal boyaların iğne vasıtası ile derinin üst kısmına bırakılması işlemidir.
Kalıcı makyaj nasıl uygulanır? Kalıcı makyaj renkli boya pigmentlerinin dövme işlemi şeklinde cilt dokusu içine yerleştirilmesi ile gerçekleştirilen bir uygulamadır. Bu nedenle kozmetik dövme olarak da tanımlanır. Steril koşullarda uygulanmalı ve tek kullanımlık iğneler kullanılmalıdır.
Kalıcı makyaj güvenli bir uygulama mıdır?
Aslında Kalıcı makyaj, genel olarak güvenli ve risksiz bir işlemdir. Fakat uygulama sırasında küçük kanamalar oluştuğu için kanla bulaşan hastalıklar açısından sterilizeye dikkat edilmesi, tek kullanımlık malzemelerin kullanılması çok önemlidir. Kalıcı makyaj sertifikası olan estetisyenler tarafından uygulanır.
Kalıcı makyajda dikkat edilmesi gereken konular nelerdir?
- Steril tek kullanımlık iğneler ve boyalar kullanılmalıdır
- Boyalar tek kullanımlık kaplarda işleme alınır
- Beklemiş boyalar kullanılmaz
Kalıcı makyaj hangi bölgelere uygulanır?
- Kaş şekillendirmede,
- Eyeliner şeklinde alt üst göz kapağına,
- Dudak kontürün belirginleştirilmesinde,
- Tüm dudak dokusunun renklendirilmesinde kullanılır.
Kalıcı makyaj vücutta ne kadar süre kalır?
Bu süre 1-5 yıl arasında değişir. Bazı koşullarda elbette kalıcılığı azalır. İşlemin kalıcılığını artırmak için işlem yapıldıktan sonra bakım önemlidir. Cilt tipi, en önemlisi de işlemi yapan kişinin bilgi ve beceresidir. Tüm bu koşullar sağlandığı sürece kalıcı makyajın ömrünü uzatabilirsiniz.
Kalıcı makyaj silinir mi?
Kalıcı-Makyaj1Kalıcı makyaj da tıpkı dövme gibi silinebilir. Silme işlemi için mutlaka lazer cihazları kullanılır. Nd Yag Lazer ile kalıcı makyaj göz dokusu özel gözlüklerle korunarak 2-5 seans arasında silinebilir. Çok hafif ve yüzeysel olan pigmentasyonlarda dermabrazyon yapılabilir.
Kalıcı makyaj yapılırken acı veya ağrı hissedilir mi?
Tabi ki ufak acı hissedilebilir. İşlemden önce anestezi uygulanmalıdır. Bunun yanı sıra uygulamayı yapan kişinin profesyonelliği çok önemlidir.
Günlük yaşama ne zaman dönülür?
Kalıcı makyaj işleminden sonra uygulanan bölgede hafif şişlik, morarma gibi komplikasyonlar oluşabilir. Ancak endişelenmeyin kısa sürede geçecektir. Pigmentlerin cilde oturması ve istenilen sonuca ulaşmak için işlemin üzerinden yaklaşık 2 hafta gibi bir süre geçmesi gerekir.
Kalıcı makyaj kimlere uygulanmamalıdır?
- İleri düzey şeker hastalığı bulunan kişilere
- Hemofili hastalığı bulunan kişilere
Kalıcı makyaj nasıl korunur?
Solaryuma girilmemelidir. Güneş ışınlarından korunmalı ve mutlaka güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Medikal kalıcı makyaj nedir?
Özellikle bir hata, deformasyon düzeltmek için kullanılır. Örneğin kanser tedavisi sonrası alınan Göğüs dokusuna meme görüntüsü verilerek bu şekilde kalıcı makyaj yapılır.
3 Yorum
Pingback: Çinli kadınların cildi dikkat çekiyor - Dr. Figen Sayın Yıldıran
Pingback: Makyaj fırçaları nasıl temizlenir? - Dr. Figen Sayın Yıldıran
Pingback: Göz makyajında yeşil trend!.. - Dr. Figen Sayın Yıldıran